אנו מבקשים לעדכן אתכם כי רשות המיסים פרסמה החלטת מיסוי חדשה בנושא חוק עידוד – הפרדת מפעלים לעניין בחינת "מפעל בר תחרות" במפעל מועדף. ככלל, "הפרדת מפעלים" מאפשרת לחברה ליהנות מהטבות החוק לעידוד השקעות הון על מפעל ("פעילות מועדפת") המתקיימת בחברה, כאשר בחברה מתקיימות "פעילויות" נוספות שאינן זכאיות להטבות מס וכפועל יוצא יתכן כי החברה בכללותה לא תעמוד בתנאי החוק לעידוד השקעות הון ולא תהיה זכאית להטבות מס.
סינון לפי:
נושאים פופולאריים
עדכונים מקצועיים נבחרים
החלטת מיסוי – הפרדת מפעלים לעניין בחינת מפעל בר תחרות
מבזק מס
החלטה מספר 105-35 בדבר חוות דעת רואה חשבון מבקר
4/2026 חוזר מקצועי
המדריך נועד לשקף את עמדותיו המקצועיות של סגל הרשות בנוגע להצגת נתוני פרופורמה ולפרסומם. עמדות אלו מנחות את סגל הרשות בהפעלת סמכויותיו והן נועדו לסייע בגיבוש מדיניות אכיפה ופיקוח שקופה, אחידה ועקבית. סגל הרשות מבהיר כי הציבור מוזמן להסתמך על עמדות אלה ולהחילן במקרים דומים, בכפוף להפעלת שיקול דעת ובהתאם לנסיבות הייחודיות של כל מקרה.
פרסום בנושא: עדכון לחוזר 7/2025 רשות המיסים בנושא רווחים כלואים
מבזק מס
ביום 31 בדצמבר 2024 פורסם ברשומות חוק ההתייעלות הכלכלית (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנת 2025) (מיסוי רווחים לא מחולקים), התשפ"ה – 2024 (להלן: "החוק"), החוק כולל את התיקון בהקשר לחברות ארנק, רווחים כלואים ואת הוראת השעה.
לקריאת מאמרים
