האם תקופת בחירות משפיעה על מבקרי הרשויות?
מאמרים בתחום הבקרה האם תקופת בחירות משפיעה על מבקרי הרשויות?
מדגם שערכה פאהן קנה ניהול בקרה בקרב 50 מבקרי פנים ברשויות המקומיות מרחבי הארץ (כרבע מהרשויות המקומיות), שופך אור על האקלים אתו מתמודדים מבקרי הפנים ברשויות המקומיות בשנת הבחירות. 50% מהמבקרים העידו שאינם שבעי רצון מתקציב לשכת מבקר העירייה שאושר ע"י ועדת הכספים של המועצה, כאשר 12.5% ענו שהם שבעי רצון רק באופן חלקי.
גל הפיטורים בהייטק: אלו הדברים שההנהלה חייבת ליישם בעת משבר
מאמרים בתחום הבקרה גל הפיטורים בהייטק: אלו הדברים שההנהלה חייבת ליישם בעת משבר
כמעט בכל יום חברה אחרת מודיעה על שלב א' ושלב ב' של צמצומים ופיטורים- מגיפה חוצה יבשות שמתמשכת. לאחרונה פורסם כי כי מטא (פייסבוק) מתכננת לפטר כ-10,000 עובדים ולסגור עוד כ-5,000 משרות פתוחות, ונראה שהמגמה הזו לא תאט בקרוב. במהלך 2022, חברות הייטק פיטרו קרוב ל־7,000 עובדים בישראל ובארה"ב היקף הפיטורים מגיע ל-150 אלף עובדים. זאת בעקבות הפסדים וירידת שווי לכל החברות המובילות : מטא, מיקרוסופט ,אמזון ,אפל ועוד מתוך מטרה לבנות אמון מחודש אצל המשקיעים ולעשות הכל על מנת לצמצם עלויות ולהגדיל את הרווחים.
tecnology
מן העיתונות נתונים מפתיעים: האם מדדי הנדל"ן עברו את מדדי הטכנולוגיה?
מחקר של פאהן קנה שבדק את התנהגות מדד הנדל"ן מול מדד ת"א 125 ומדד מניות הטכנולוגיה הוצג בכנס של רואי החשבון, והממצאים הפתיעו. רו"ח יגאל ביטון: "החשש העיקרי שצריך להיות לנגד עיניהם של מקבלי ההחלטות בממשלה הוא האצת התנפחות בועת הנדל"ן"
יגאל ביטון
|
בניה ירוקה
ניוזלטר נדל"ן חדשנות בחברות נדל"ן והשפעתה על הביקורת הפנימית
חצי שנה של לחימה השפיעה רבות על תחום הנדל"ן בקרב חברות יזמות, תשתיות, נדל"ן מניב, קבלני ביצוע ועוד. מסקירת דיווחים של החברות המובילות, ניתן לזהות השפעות כגון: מחסור חמור בכח עבודה, האטה בקצב הבנייה, ביטול ודחייה של פרויקטים, צניחה במכירת דירות חדשות, חשש לפגיעה בתזרים ועוד. עם זאת, מצאנו כי חברות אשר פועלות בסביבה הגלובלית ותיק הנכסים שלהן הינו מחוץ לישראל לא הושפעו מהמלחמה באופן מהותי. טרם המלחמה, חברות רבות בתחום הנדל"ן השקיעו משאבים רבים בפיתוח והטמעה של טכנולוגיות חדשות והתאמת תהליכי העבודה למגמות בינלאומיות, כמו מודעות סביבתית ו-AI (בינה מלאכותית). חלקן כבר החל ביישום הטכנולוגיה, חלקן מצויות בשלב הפיתוח, וחלקן עצרו את המגמה ועוסקות בהישרדות ובשינויים בעקבות הלחימה, כך שתהליכי הסביבה והטכנולוגיה נדחקו לאחור.
נועם פרקש
|
מנגנון פיקוח ובקרה של הדירקטוריון
מאמרים בתחום הבקרה מנגנון פיקוח ובקרה של הדירקטוריון
סוף השנה הינו תקופת חגים בארץ ובעולם, חגים שמתאפיינים באור, דבר שקשה לומר על שוק הנדל"ן בתקופה הזאת. כאשר מנסים לחזות מה צופן לנו העתיד, נתקלים במגמות ומספרים סותרים ומבלבלים. מצד אחד, מירב התחזיות צופות כי המשק בדרכו למיתון ושוק הנדל"ן עומד בפתח של משבר. מנגד, הנתונים שפורסמו החודש מצביעים דווקא על עליה של 20.3% במחירי הדירות מתחילת השנה וזאת למרות העלאות הריבית, אשר השפיעו על ירידה בשיעור העסקאות החדשות וירידה בלקיחת המשכנתאות על ידי משקי הבית. האיתותים והנתונים הסותרים בתקופה זו, מעמידים את חברות הנדל"ן בדילמות באשר לפרויקטים עתידיים, אשר עשויים להשפיע באופן מהותי על עתידן. השאלות שעולות בהנהלות ובדירקטוריונים השונים הן: האם להתחיל פרויקטים מתוכננים? מה הסיכונים בהקפאת הפרויקט? האם הקפאה עשויה לגרום לנזקים עתידיים בהתחשב בהתחייבויות שנטלה? מה הקפאת הפרויקט משדרת ללקוחות, לשוק ולמשקיעים? האם המכרזים שזכינו לא יקרים מידי ואולי כדאי להמתין עם תחילת הבניה? האם להתחיל במבצע והנחות למלאי הדירות הקיים? באיזה מחיר ניתן לגשת למכרזים חדשים והאם בכלל להתחיל בפרויקט חדש? אלו רק מקצת מהשאלות הניצבות בפני חברות הבנייה, שאין עליהן תשובה אחידה ובטוחה. מובן כי חברות שונות יתנו תשובות שונות לשאלות דלעייל, כיוון שיש בקרב המנהלים אוהבי סיכון ויש סולידיים, יש אופטימיים ויש פסימיים. עם זאת, ללא קשר לתשובה שהנהלת החברה נתנה לשאלות, עליה להקפיד על קיום של מנגנון פיקוח ובקרה אחר קבלת החלטות ותקשורת טובה עם הדירקטוריון. להלן מספר צמתים קריטיים אשר מחייבים הפעלת מנגנון בקרה ופיקוח מצד הדירקטוריון:
נועם פרקש
|
real estate
מאמרים בתחום הבקרה סיכונים ובקרות בחברות קבלניות/בינוי
שוק הנדל"ן רותח וצפוי כי ישלים עלייה של 17% עד לסוף שנת 2022. אך מלבד הכוויות אותן חווה ציבור הרוכשים, הלהבות פוגעות בקבלנים ובחברות הבנייה עוד קודם. מדד הנדל"ן איבד השנה כ-24% מערכו ובקרב חברות בניה רבות הנסחרות בבורסה נרשמו ירידות שערים חדות. כאשר אנו מנסים לנתח את הסיבות להאמרת המחירים בעשור האחרון בכלל ובשנה הנוכחית בפרט ומנכים מהרשימה את הסיבה הברורה והעיקרית של חוסר ההיצע אל מול הביקוש הגואה (נכון לסוף 2021 קיים מחסור של 200 אלף דירות על פי התאחדות הקבלנים בוני הארץ) אנו נתקלים במספר סיבות, אשר מובילות להתייקרות הבנייה ופגיעה ברווחיות חברות הבנייה והקבלנים.
נועם פרקש
|